Skip to content

Toiminta

Ilomantsin Reserviläiset ry sekä Ilomantsin Reserviupseerikerho ry ovat yhdistäneet toimintansa! Meillä on yhteiset kokoukset, toiminnot ja talous. Yhdistyksemme ovat kuitenkin itsenäisiä.

  • Reserviläistaitojen ylläpitäminen: Kesäisin meillä on ampumaharjoituksia ruutiaseilla. Kevätkokouksessa on yleensä sovittu ensimmäisestä ampumatapahtumasta. Ampumaratana on Ilomantsin Ampujien ampumarata, josta löytyy 150 m ja 300 m ampumaradat sekä pistooliradat. Talvikaudella on mahdollisuus harjoitella Ilomantsin ampujien sisäampumaradalla Pogostan alakoululla.
  • Varainhankinta: Teemme talkootöitä reserviläistoiminnan varojen kerryttämiseksi, johon kuuluvat muun muassa kesäisin Ilomantsin sotahistoriallisten kohteiden kunnossapito ja tapahtumien järjestelyihin osallistuminen. Yhdistyksen huoltamia sotahistoriallisia muistomerkkejä on Palovaarassa, Hovattalassa, Sikrenvaarassa, Ilajanjoella, Utriossa ja Oinassalmella.
  • Sotahistoriallisten kohteiden esittely: Esittelemme kesäisin matkailijoille Rajakenraali Raappanan majaa Parppeinvaaralla
  • Perinnetoimikuntatoiminta: Olemme mukana Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa. Tuemme toiminnallamme perinneaikaan siirtymistä. Perinteiden vaalimiseen kuuluvat mm. kunniavartiot Kaatuneitten muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja jouluna
Tervetuloa mukaan toimintaan!